Esport pel Clima

ESPORT PEL CLIMA

Centres esportius amb l’acció climàtica i la prevenció d’incendis forestals

Encara no coneixes els beneficis de l'ús de la biomassa? Des del Clúster Bioenergia Catalunya volem presentar-te el projecte Esport pel Clima, centres esportius per l’acció climàtica i la prevenció d’incendis forestals.
Actualment, a Catalunya, ja disposem d’un centenar de centres esportius que s'abasteixen amb biomassa forestal, si bé el potencial de centres que poden incorporar la biomassa és enorme. La biomassa, a més de ser una energia neutra en emissions de carboni, ofereix al mateix temps un estalvi econòmic, que pot arribar a superar el 60% respecte als combustibles fòssils. A més, els seus preus són molt més estables.
Aquest projecte té com a objecte principal el desenvolupament d’un projecte estratègic per l’impuls de la descarbonització dels centres esportius a partir de l’impuls d’instal·lacions de biomassa, promovent l’acció climàtica i contribuint a la prevenció dels incendis forestals.
Ens posem el repte d'arribar a 200 centres esportius abans de 2030 que, junts, estalviïn 25.000 tones de CO2. Des del CBC us podem acompanyar en el desenvolupament dels estudis de viabilitat de les instal·lacions així com en l’estudi demostratiu de finançament participatiu i sostenible d’aquestes. També us proporcionem un curs formatiu en línia per a gestors d’instal·lacions esportives per tal de conèixer el cicle de producció de la biomassa forestal, des del bosc fins a la caldera. 
Infografia_IRC_ExC_final222_page-0002
eco
rif
jf
ACCIÓ integrat Horitzontal CAT color