Èxit d’assistència a la jornada tècnica organitzada pel clúster: La bioenergia, motor per l’impuls de la bioeconomia circular

 

La bioeconomia circular, engloba la gestió eficient dels recursos biològics renovables i la seva conversió en bioproductes i bioenergia. En particular, la bioenergia pot ajudar a impulsar la bioeconomia a partir de la creació de nous models de negoci basats en la valorització energètica, al ser una energia clau per a la millora de la competitivitat industrial i per a la sostenibilitat.

La jornada tècnica La bioenergia, motor per l'impuls de la bioeconomia circular, ha sigut organitzada pel CBC i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Clúster Vitivinícola Català (INNOVI) i l’ACCIÓ.

En Jordi Serra, el nou president del Clúster de la Bioenergia de Catalunya, ha encapçalat la jornada en el seu primer acte com a president després d’haver pres possessió del seu càrrec dimarts passat en les eleccions de renovació de la junta directiva.

La benvinguda ha estat a càrrec del Sr. Joan Manel Montfort, regidor de Promoció econòmica i comerç de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i la Sra. Anna Barnadas, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del DACC, que ens han explicat la importància de la bioeconomia per a la sostenibilitat del territori.

La jornada ha comptat amb diversos ponents del sector de la recerca i innovació en el marc de la bioenergia. En Pol Arranz d’Aiguasol, en Juan Ramon Morante, director de l’IREC, i en Frederic Clarens, director de la Unitat de Residus i Impacte Ambiental d’Eurecat, han fet un repàs dels últims projectes de recerca per l’impuls de la bioenergia més destacats a Catalunya.

En Joan Pons, president de la Cooperativa La Granada, en Francesc Teixidó, president de la Cooperativa de Camp Foment Maialenc i Secció de Crèdit, en Pere Valls, conseller delegat de Pere Valls SA i l’Eva Plazas de Caves Vilarnau, han participat en la taula rodona per exposar els seus projectes empresarials en l’ús de la bioenergia per a l'impuls de la bioeconomia circular.

La cloenda de la jornada ha anat a càrrec del Sr. Jaume Sió, Cap del Gabinet Tècnic del DACC. Ha remarcat la importància de la bioenergia com a impulsor de models de negoci circulars i sostenibles per al territori, doncs l’ús de la bioenergia aporta beneficis directes sobre el sector industrial, les persones i el medi ambient així com ajudant al compliment dels ODS.