El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la 10a Assemblea General Anual amb la consellera d’Acció Climàtica, Agricultura i Agenda Rural

Dijous 5 de maig el Clúster de la Bioenergia de Catalunya va celebrar la 10a Assemblea General Anual a Manresa. L’acte va comptar amb la presència de la Hble. Sra. Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i va servir per compartir les preocupacions actuals del sector de la bioenergia, tant de la biomassa com del biogàs.

El president del clúster Jordi Serra, va obrir l’acte fent una crida al govern de la Generalitat perquè doni suport al sector de la bioenergia i el posicioni on es mereix. La consellera li va allargar la mà, mostrant una voluntat clara d’alinear posicions entre el sector empresarial i l’administració, i així potenciar el model bioenergètic propi català.

Com a punt més remarcable, la trobada va servir per expressar la necessitat urgent d’apostar, davant la situació energètica actual, per un marc que defineixi clarament el sector bioenergètic i en faciliti el seu desenvolupament. D’aquesta manera, es podrien afrontar els reptes de descarbonització, descontaminació del sòl i l’aigua, foment el treball i creixement rural.

L’assemblea tornava a la presencialitat després de dos anys i va comptar amb la representació de més de 30 socis, demostrant que el sector està més actiu que mai i que té tot el potencial per créixer de cara els pròxims anys, representant una alternativa indispensable als combustibles fòssils i preparada per assumir el protagonisme dins de les renovables.