Webinar Solucions innovadores en bioenergia.

Webinar Soluions innovadores en bioenergia.

Una seixantena de persones assisteixen al webinar Solucions innovadores en bioenergia organitzat pel Clúster de la Bioenergia de Catalunya i l'IREC.

El Clúster de Bioenergia de Catalunya ha organitzat juntament amb l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) el webinar Solucions innovadeores en bioenergia. La bioenergia és un factor clau en la descarbonització industrial i en el procés de transició energètica del país. En aquest webinar hem donat a conèixer els darrers avenços de la recerca en el camp de la bioenergia a la indústria, presentant les solucions tecnològiques més innovadores del sistema de coneixement, i dedicat a les solucions per al sector de la bioenergia, l’economia circular, el reciclatge i la gestió de la biomassa.

Els organitzadors de la jornada, representats per Marc Cortina, manager del CBC i Carles Rubio, business developer a l’IREC han obert la sessió i han donat unes paraules de benvinguda i context als assistents.

Es van presentar sis solucions innovadores per al sector de la bioenergia. El primer en exposar la seva proposta va ser Víctor Ortiz, d’EURECAT, que va parlar de la viabilitat de l’ús de subproductes dels sectors agroalimentari i de la biomassa forestal com a fonts d’energia renovable. Seguidament va ser Belén Fernández de l’IRTA qui va presentar el projecte SOSBIO de la generació de biogàs a partir de biomassa mitjançant digestió anaeròbica.

Óscar Osegueda, del Centre Tecnològic BETA (UVic-UCC), va parlar de la valorització de residus de la indústria càrnia en compostos amb valor energètic. El següent en exposar la seva proposta ha estat Marc Torrell de l’IREC. Ha parlat sobre l’ús de tecnologies de co-electròlisi d’alta temperatura per a rutes power-to-fuel o power-to-gas-to-power. El projecte HYDROUSA de  valorització d’aigües residuals amb producció d’energia ha estat presentat per Óscar Prado d’AERIS. I per acabar, ha estat Neus Puy del CTFC qui ha parlat de la implantació de biorefineries mediterrànies.

Un acte en col·laboració amb la Xarxa d’R+D+i Energy for Society (XRE4S), el projecte TransHEner 2.0 i el Pla anual de transferència tecnològica (PATT). Aquest webinar ha comptat amb el finançament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i l’actuació GPE2022-000963, finançada per MCIN/AEI/10.13039/501100011033.

Podeu trobar la sessió completa al nostre canal de YouTube:

https://lnkd.in/dKxZJZ9d