El Clúster de la Biomassa analitza la viabilitat d’ús del serment de vinya per a instal·lacions de biomassa

La setmana passada, el gerent del Clúster de la Biomassa, Marc Cortina va visitar el projecte de VIÑASxCALOR amb Albert Casas de ISVED, empresa associada al Clúster, el regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Josep Maria Martí, el coordinador de projectes estratègics, Jordi Cuyàs i la tècnica de medi ambient, Laura Carbó. La trobada va servir per intercanviar opinions i insistir en la necessitat que les administracions valoritzin més la biomassa agrícola.

A posteriori, es varen afegir a la trobada una delegació del grup internacional ATHISA, experts en el tractament de la biomassa per a generació energètica, integrada pel seu president, José Luís Alarcón que és també el vicepresident del Clúster de la Innovació de Granada i el responsable de la divisió d’Energia Sostenible, Omar Fernández. Els va acompanyar també la gerent del Clúster del vi de Catalunya, Clara Santamaria i el president de la cooperativa de la Granada, Joan Pons.

De la trobada es va concloure que en un període relativament curt, es prohibirà cremar residus agrícoles del camp i s’hauran de reutilitzar. Això significarà donar un salt important en el projecte d’aprofitament de la poda i així mateix de possibilitats de la biomassa agrícola.

 

Font: VIÑASxCALOR