El CBC rep la visita d’una delegació del Clúster canadenc Signature Bois Laurentides.

Visita del clúster canadenc.

Des del CBD es fomenten sinergies a nivell nacional i internacional amb empreses i entitats dels sectors de les bioenergies. Les dues jornades compartides han servit per posar de manifest les similituds i punts en comú entre el clúster català i el clúster canadenc.

Durant dos dies, el Clúster de la Bioenergia de Catalunya i el clúster canadenc Signature Bois Laurentides han compartit experiències i coneixements. El primer dia es va dur a terme una sessió de presentació del sector de la bioenergia a Catalunya i Canadà i va comptar també amb la participació d’Arescat i el Gremi de Fusta i Moble.

Durant aquests dies, la delegació canadenca també ha pogut visitar diverses empreses del CBC així com instal·lacions de bioenergia. Aquesta primera visita ha servit per establir un escenari de cooperació i col·laboració entre els dos països. Un dels objectius és poder dur a terme accions conjuntes que fomentin l’ús de la biomassa, la fusta i el biogàs com a energies alternatives.

El clúster canadenc està format per empreses dels sectors de la biomassa i la construcció en fusta. Dos sectors molt arrelats a Canadà on la superfície de boscos és quasi del 45%.