Èxit rotund del I FÒRUM DEL BIOGÀS DE CATALUNYA celebrat pel CBC.

Foto de grup del Fòrum Biogàs del CBC

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya va celebrar el passat 30 de novembre el I Fòrum de biogàs de Cataluya a Balaguer. En col·laboració amb l'Energy HubLab de Balaguer i amb més de 140 assistents, l'objectiu era crear un espai de debat on experts de primera línia han parlat sobre la situació del biogàs i quines accions cal dur a terme per potenciar-ne l'ús en un futur.

Jordi Serra, president del Clúster de la Bioenergia de Catalunya ha reclamat a les administracions públiques més implicació i una normativa més àgil i clara. Catalunya és una de las Comunitts Autònomes amb més potencial de creació de plantes de biogàs i biometà. De fet, a Balaguer precisament, s'hi troba la planta pionera de producció de biogàs. Es tracta de la Granja Torre Santa Maria, una granja on s'aprofiten les dejeccions de les vaques per produir biogàs i injectar-lo a la xarxa de gas.

Pel matí, s'han dut a terme dues taules rodones sobre el potencial del biogàs i el biometà i sobre l'aprofitament de les dejeccions ramaderes per produir-los. Per la tarda els assistents han pogut visitar la Granja Torre Santa Maria, per conèixer sobre el terreny com es realitza el procés de transformació de les dejeccions en biogàs.