Més de 200 professionals del sector del biogàs assisteixen al II FÒRUM DEL BIOGÀS DE CATALUNYA celebrat pel CBC.

Parlament de Jordi Serra al II Fòrum de Biogàs de Catalunya.

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya va celebrar el passat 28 de setembre el II Fòrum de Biogàs de Cataluya a Granollers. Amb més de 200 assistents del sector del biogàs s'ha centrat en el biogàs obtingut de residus urbans i llots de depuradora.

La primera part de l’acte ha servit per posar en context l’estat del biogàs a Catalunya i Europa. Marina Pasteris, Tècnica de Projectes de l’European Biogas Association ha exposat models de gestió del biogàs a diferents països europeus. A més, d’assenyalar l’alt potencial d’aquesta energia en la transició energètica mundial.

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya, juntament amb Envolta i el Centre Tecnològic Beta (UVic-UCC) han presentat el projecte “Biogàs Impulsa’t”; que té com a objectiu promoure el sector del biogàs a Catalunya. El projecte consta d’una Guia Divulgativa i un vídeo on també s’exposen dos casos d’èxit de plantes de biogàs a Catalunya (un del sector ramader i un del sector dels residus).

L’acte ha seguit amb tres blocs de ponències i taules rodones. La primera ponència ha estat la presentació del Projecte BioEnergy Vallès Oriental, amb Vanessa Abad, Directora de Tractament del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental. La segona taula ha tractat sobre el Nou paradigma en la gestió de residus urbans a partir del biogàs, amb la participació d’empreses com el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, Nedgia, l’Agència Catalana de Residus, Naturgy i l’ICAEN.

L'última taula s’ha centrat en El rol dels operadors d’aigua en l’impuls del biogàs. En aquest cas, amb la participació el Consorci Besòs-Tordera, Micropower, l’Agència Catalana de l’Aigua i Facsa-Transparenta.