El Vallès Occidental aposta per la transició ecològica i energètica. Aquest 2020 ha aprovat el Pla de reconstrucció del Vallès Occidental per reconstruir el territori després de la pandèmia, des de la base de la responsabilitat ambiental, incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible i reforçant la Responsabilitat social d’administracions i empreses, amb l’Agenda 2030 i els ODS com a base. El setembre de 2019 el Consell d’Alcaldies va decretar l’emergència climàtica al territori i des de llavors s’han engegat o consolidat iniciatives per mitigar el canvi climàtic.

En aquest marc, la comarca compta amb el Servei Públic de Biomassa Forestal, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, que proporciona estella de qualitat per a calderes de biomassa, en un clar exemple d’acció circular i de lluita contra l’emergència climàtica.

El Servei Públic de Biomassa Forestal es va crear en el marc del Projecte Boscos del Vallès que promou la gestió forestal sostenible dels boscos de la comarca com a mesura de prevenció d’incendis, a través del foment de l’ús de la biomassa com a energia renovable de proximitat per a consums mitjans i grans. El Consell Comarcal treballa en aquesta iniciativa des de 2012 i ha posat en funcionament un Centre Logístic de Biomassa i dues calderes en equipaments d’abast supramunicipal.

Des de l’obertura del Centre Logístic de Biomassa el juliol de 2018, el servei ha mobilitzat 3.750 tones de fusta, el 74% provinent de finques forestal de la comarca, i ha subministrat ja més de 1.500 tones d’estella que equivalen al subministrament d’aproximadament més de 5 M de kW d’energia tèrmica.

Amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’ha elaborat un Pla d’educació ambiental de l’equipament comarcal per tractar sobre gestió de boscos, biomassa i prevenció d’incendis que es preveu es pugui desenvolupar en els propers mesos.

EN QUÈ PODEM AJUDAR

SUPORT ALS AJUNTAMENTS

  1. Teniu una caldera de biomassa i voleu comprar estella forestal de la comarca que contribueixi a la prevenció d’incendis?
  1. Teniu propietats al Vallès Occidental i voleu vendre fusta al Servei Públic Comarcal de Biomassa Forestal?
  1. Sou una entitat i voleu participar en el projecte Boscos del Vallès?

DADES DE CONTACTE

E-mail: ccvoc.oficinaenergia@ccvoc.cat
Telèfon: 93 727 35 34

Carretera n-150, km.15
08227 Terrassa (Spain)

www.ccvoc.cat