El Clúster de la Bioenergia de Catalunya viatja a Dinamarca per conèixer el model danès de biogàs

Els dies 16,17 i 18 de març, una delegació de la Junta Directiva del Clúster de la Bioenergia de Catalunya, va realitzar un viatge a Dinamarca, per conèixer el model danès del biogàs. L’objectiu: copsar les principals oportunitats que ofereix el biogàs especialment en la producció de biometà, i en l’aprofitament sostenible del biogàs generat no només en instal·lacions agropecuàries, sinó també d’instal·lacions de gestió de residus i d’estacions depuradores d’aigua residual.

El viatge va ser organitzat per la Taula per a la gestió sostenible de la Ramaderia a Osona, que integra les principals cooperatives ramaderes de la regió, i pel Sr. Narcís Margall, col·laborador del Ministeri d’Afers exteriors del Govern danès i de la delegació d’empreses de biogàs, amb interessos comercials per Catalunya. Alhora, es va comptar amb la presència d’entitats, com la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Agència de Residus de Catalunya, l’IRTA i l’IREC.  

Durant els tres dies es van dur a terme visites a les principals instal·lacions de biogàs de Dinamarca, com la planta de Vinkel, amb una capacitat de tractament de 400.000 tones/any de dejeccions ramaderes i altres residus orgànics. Actualment, produeix 25 milions de metres cúbics de biometà que s’injecten a la xarxa de gas.

El CBC també va aprofitar l’ocasió per conèixer l’activitat de dues organitzacions daneses com l’Associació del Biogàs de Dinamarca i el clúster Food & BioCluster, en la promoció del model danès del biogàs. Aquesta visita va servir per aprendre sobre les diverses accions i projectes duts a terme i, al mateix temps, tractar possibles oportunitats de col·laboració entre empreses catalanes i daneses.