Terrassa aposta per l’estella de proximitat

L’Ajuntament de Terrassa alimentarà les seves calderes de biomassa amb estella produïda al Centre Logístic de Biomassa Forestal i provinent de fusta resultant de la gestió forestal sostenible dels boscos de la comarca.

Aquesta estella s’abocarà a les calderes de biomassa de l’Escola Bressol Municipal Somriures, l’Escola Bressol Municipal Moises, l’Escola Pau Vila i Dinarès, l’Institut Escola Pere Viver i Aymerich i l’Escola Salvador Vinyals i Galí. El consum total anual d’estella previst per als 5 equipaments és de prop de 150 tones.

Terrassa pot utilitzar aquesta estella un cop s’ha adherit al Servei Comarcal de Biomassa Forestal del Consell Comarcal, un organisme al que també pertanyen els ajuntaments d’Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. El Servei també està amb converses amb altres consistoris perquè incorporin aquesta energia renovable als seus equipaments.

Els usuaris del Servei comarcal de biomassa forestal poden ser administracions públiques, empreses privades, titulars o gestors d’equipaments amb necessitats d’energia tèrmica, que amb el seu projecte contribueixin a assolir els objectius marcats pel Servei Comarcal de Biomassa Forestal en el seu conjunt.

Apostar per l’ús d’estella forestal suposa per als ajuntaments un consum verd i una política amb valor social i mediambiental. I per a les empreses, és una estratègia d’implicació i de retorn de beneficis al territori i a la seva gent.

Es dóna la circumstància que en els darrers dies, la ciutat també s’ha sumat a 50 altres ajuntaments de l’Estat que reclamen al Govern espanyol més protagonisme en la transició energètica.

 

Noticia del Clúster de Bioenergia de Catalunya: Publicada el 22 de desembre de 2020. Fotografia del Consell Comarcal del Vallès Occidental.