Reunió de Clústers catalans amb la Hble. Sra. Àngels Chacón

Reunió dels Clústers de Catalunya amb la Hble. Sra Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement

 

El passat dimarts 21 d’abril va tenir lloc una reunió amb entre els diferents Clústers catalans i la Hble. Sra Àngels Chacón, Consellera d’Empresa i Coneixement, per tal d’avaluar la situació que viuen els clústers catalans i la situació econòmica dels diferents sectors empresarials que els integren. Veure nota de premsa.

El President del Clúster de la Bioenergia de Catalunya, Sr. Raimon Mariné, va assistir a la reunió per tal d’exposar la situació del sector de la bioenergia de Catalunya, junt amb el resta de Presidents dels Clústers catalans.

El President, va traslladar que el sector de la bioenergia, és un sector representant majoritàriament per a petites i mitjanes empreses ubicades en diverses localitats de Catalunya que desenvolupen un rol fonamental pel progrés cap una economia neutre en carboni i per la fixació de població rural i la generació de nova ocupació al territori. Alhora, és una energia estratègica per a la millora de la sostenibilitat i competitivitat industrial, l’adaptació al canvi climàtic i pel model de futur del nostre territori, cada vegada més vulnerable al canvi climàtic i als grans incendis forestals.

També va expressar la necessitat urgent de millorar les ajudes i el finançament de les empreses, especialment per a les petites i mitjanes empreses, així com els autònoms, per tal de poder superar la situació actual i assegurar la solvència econòmica de les empreses del sector.

Finalment, també es va suggerir que l’administració catalana defensi les empreses davant l’actuació agressiva de les entitats bancàries alhora de concedir crèdits a les empreses i va reiterar la necessitat de crear un pla d’impuls del sector públic orientat a la generació de projectes d’energies renovables en línia amb els objectius europeus d’adaptació al canvi climàtic, que serveixi de palanca per a la recuperació econòmica.