La junta directiva del CBC es reuneix amb el departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Dimecres 27 d’abril els membres de la junta directiva del Clúster de la Bioenergia de Catalunya es van reunir amb la secretària d’Acció Climàtica, la Sra. Anna Barnadas, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, el Sr. Isaac Peraire, la gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Sra. Mar León i el representant de la direcció General d’Energia, el Sr. Lluís Gasull.

La reunió va servir per expressar diverses peticions per part del CBC en representació del sector de la bioenergia catalana. Es va expressar sobretot la necessitat d’incrementar el posicionament de la bioenergia dins la Generalitat de Catalunya, com a principal energia circular de Catalunya, imprescindible pel desenvolupament de la transició energètica.

Durant la reunió es va fer especial èmfasi en la definició d’un model del biogàs a Catalunya, participat amb el sector de la bioenergia i orientat a l’ús eficient de recursos. També es va remarcar la importància de desenvolupar conjuntament una guia i un pla d’impuls del biogàs. Recentment, el CBC ja ha desenvolupat la nova Comissió del Biogàs on s’apleguen ja una vintena d’empreses representatives de la cadena de valor d’aquest recurs amb l’objectiu d’accelerar-ne el desenvolupament, i que se suma a les altres dues comissions ja existents: la Comissió de Biomassa i la Comissió de Sostenibilitat.

Un altre aspecte destacat de la reunió va ser la reclamació de la simplificació administrativa en els projectes relacionats amb la bioenergia, perquè redueixi l’excessiva burocràcia, pugui agilitzar-ne el desenvolupament i es desencalli el bloqueig que hi ha a Catalunya.

En definitiva, la jornada va servir per acostar punts en comú i remarcar aquelles necessitats més imperioses del sector de la bioenergia, per poder avançar cap a un model de país amb sentit que aposti per la sostenibilitat i competitivitat del país, i per l’energia més propera, social, i que crea més llocs de treball.