Jornada sobre l’impuls de la biomassa forestal per ús tèrmic al sector industrial del Vallès

Més de 50 assistents han participat en la Jornada “Impuls de la biomassa forestal per ús tèrmic al sector industrial del Vallès”

La biomassa com a energia renovable, avui dia, ja representa una opció energètica competitiva i sostenible per ús tèrmic industrial. A la sessió es va conèixer de primera mà casos d’èxit de diferents sectors industrials i que, per tant, representen exemples per a que més indústries, puguin incorporar la biomassa com a energia per als seus processos tèrmics, i alhora puguin esdevenir projectes que impulsin la gestió forestal sostenible i la prevenció dels grans incendis forestals.

La jornada ha sigut organitzada pel CBC, Ajuntament de Granollers, Consell Comarcal del Vallès Occidental, Granollers mercat amb el suport del fons FEDER, PIMEC i ACCIÓ.

La benvinguda ha estat a càrrec de  Sr. Josep Mayoral, alcalde de Granollers i Sr. Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Sr. Manel Torrent, director d’ICAEN va explicar l’estratègia per promoure l’aprofitament energètic de la biomassa.

Marc Cortina, del Clúster de la Bioenergia de Catalunya i coordinador de la sessió, ha fet un repàs de les aplicacions, tecnologies i usos actuals de la biomassa en el sector industrial i la cadena de valor que aporta el clúster.

La Jornada va comptar amb ponents de diversos sectors industrials i associats del Clúster, Sergio Orero, D’ENGIE,  Òscar de Caralt d’ Electra Comercial, Daniel Solé de VYNCKE i Xavier Piñero de Termosun que han fet un èmfasi en la importància de l’ús de biomassa com a energia per als seus processos tèrmics, que representen exemples per més indústries i alhora puguin esdevenir projectes que impulsin la gestió forestal sostenible i la prevenció dels grans incendis forestals.

Sra. Gemma Giménez i Torres, la  regidora de Promoció Econòmica i Sr. Albert Camps i Giró, el regidor de Medi Ambient i Espais Verds de l’Ajuntament de Granollers van tancar la jornada demanant i preveient un impuls de part del sector industrial del Vallès per utilització de biomassa pels seus processos tèrmics.

Diari el9nou.cat i VOTV també van esmentar i van fer publicacions arran aquesta jornada.

Veure notícia diari el9nou.cat

Veure vídeo VOTV

 

Notícia  Clúster de la Bioenergia de Catalunya: Publicada el 04 de juny de 2021