El Clúster estrena nova Junta Directiva

Avui 26 d’octubre el Clúster de la Bioenergia de Catalunya ha celebrat les eleccions per votar el nou equip de la Junta Directiva, que ha de liderar l’entitat durant els propers quatre anys de mandat, i impulsar la bioenergia a Catalunya, com a font renovable i peça clau de l´economia circular.

Les eleccions s’han celebrat de manera presencial, a l’Edifici EURECAT de Manresa, i les votacions han estat habilitades des de les 11h fins a les 13h.

El nou equip de la Junta, que comparteix alguns membres de l’anterior Junta Directiva, ha mostrat la seva voluntat de continuar amb la bona feina realitzada, així com incorporant nous eixos d’impuls a la bioenergia; enfortir el posicionament de la bioenergia a Catalunya, enfortir el rol del Clúster com a representant de la cadena de valor a Catalunya i pel foment de l’economia circular, impulsar el Clúster com a portal de negoci i generador de projectes col·laboratius, adequació del perímetre de representativitat de la bioenergia, contribució als objectius de descarbonització de l’economia catalana, increment de la presència social, impuls de la governança basada en l’excel·lència, i foment de la recerca i la innovació tecnològica, així com de la formació contínua, la internacionalització i la col·laboració amb clústers.

En Jordi Serra, ha estat elegit nou President de la Junta Directiva, on cal tenir en compte que en l’anterior Junta ja era membre vocal i responsable de les Relacions Institucionals, i en la primera Junta Directiva del Clúster va exercir el càrrec de Vicepresident. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, i diplomat per ESADE en Funció Gerencial en les Administracions Públiques, i Alta Direcció d´Empreses per l´IESE-PADE. Ha exercit de Director General en la Generalitat de Catalunya, i en diversos Consells d’Administració d’empreses públiques i privades. Des del 2008, que va iniciar la seva trajectòria en l’impuls de la biomassa a Catalunya, abans com a Director de DALKIA, Adjunt a Director General a VEOLIA Serveis Catalunya, i actualment és consultor extern de VEOLIA,  col·labora amb Agefred i realitza projectes estratègics per a la transició energètica, tant per administracions públiques com per organitzacions empresarials.

La nova Junta Directiva, aprovada amb un total de 32 vots a favor, està formada pel següent equip:

- President: Jordi Serra (JORDI SERRA CONSULTOR )

- Vicepresident: Joan Romaní (NOVALIA SINERGIE , SL )

- Tresorer: Francesc Mata (VETEC BIOENERGIA, SL )

- Secretari: Jordi Salvia (FORESTAL SOLIVA, SL )

- Vocals:

Raimón Mariné (COMSA ENERGÍAS RENOVABLES, SAU)

Jordi Tarradas (BOSCAT FUSTA, S.L.)

Josep Famadas (J. FAMADAS, SLU)

Pere Sala (SALA FORESTAL, SL)

Rosa Forcada (GRIÑÓCOLÒGIC SA)

Daniel Solé (VYNCKE IBERICA, SL)

Ignasi Gómez (SUEZ RECYCLING & RECOVERI SPAIN,SL)

Juan Ramón Morante (INSTITUT DE RECERCA EN ENERGIA DE CATALUNYA)

Miquel Rovira (FUNDACIÓ EURECAT)