El Clúster de la Bioenergia de Catalunya participa a l’Expobiomassa 2021

Entre el 21 i 23 de setembre, el Clúster de la Bioenergia de Catalunya ha participat en la XIII edició de la fira Expobiomassa 2021, que ha tingut lloc a la ciutat de Valladolid. Al llarg dels tres dies, la fira ha comptat amb un total de 327 firmes expositores de 15 països diferents que, en un espai de 21.000 metres quadrats, han mostrat les últimes tecnologies i novetats en el sector.

El clúster ha disposat d'un expositor al pavelló per atendre i donar-se a conèixer entre els assistents de la fira, generar noves oportunitats de negocis dins el sector de la biomassa i reforçar el contacte amb els membres associats al clúster.

Així mateix, el dijous ha col·laborat en una de les sessions organitzades per AveBiom sobre la innovació en la generació de la calor industrial, en el que s'han presentat les últimes tecnologies de valorització de biomassa en l'àmbit industrial, els avantatges de la digitalització en l'optimització de la generació i ús de l'energia tèrmica, i alguns casos d'èxit a Europa i Amèrica.

L'Expobiomassa ha sigut un gran impulsor del sector, que ha anat a l'alça en els últims anys gràcies a l'avanç de nombrosos projectes i a l'assignació d'incentius que ajuden a fer-los realitat. Però, sobretot, compta cada vegada més amb el suport de la societat, que comprèn els beneficis mediambientals i econòmics de la biomassa, com poden ser la prevenció d'incendis forestals i la generació de llocs de treball en zones rurals.