Restriccions del Govern espanyol a la biomassa

Comunicat del Clúster de la Bioenergia de Catalunya en relació a les restriccions comunicades pel Govern espanyol durant l’estat d’alarma

 

El Reial Decret 463/2020 de 14 de març, en l’article 17, estableix que cal donar garantia de subministrament d’energia i combustibles durant l’estat d’alarma, si bé solament exposa específicament el subministrament d’energia elèctrica, els productes derivats el petroli i el gas natural, sense especificar l’ús de la biomassa com a combustible i energia estratègica per Espanya.

En relació al transport de combustibles de biomassa (estella forestal, pèl·let, llenya i agrocombustibles), el Reial Decret TMA/229/220, de 15 de març, exposa que s’establiran les condicions necessàries per a facilitar el transport i la distribució, amb l’objecte de garantir el subministrament.

Així mateix, també en el recent Reial Decret 10/2020 que exposa les activitats essencials, no cita tampoc l’energia de la biomassa.

Des del Clúster de la Bioenergia de Catalunya volem comunicar que la biomassa es un servei energètic bàsic i com a tal, cal que sigui considerat per les diverses administracions públiques a tots els efectes.

 

Junta Directiva de Clúster de la Bioenergia de Catalunya

31 de març de 2020