Acord entre el CBC i la patronal Cecot pel foment de la Bioenergia en l’àmbit de l’empresa i la indústria

En Jordi Serra, president del Clúster de la Bioenergia de Catalunya, i l’Antoni Abad, president de la Cecot, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració de dos anys pel foment de la competitivitat i sostenibilitat del sector industrial a partir de la Bioenergia.

L’acord s’ha signat a la seu de la patronal de Cecot. Durant la signatura també han estat presents el tresorer del Clúster de Bioenergia de Catalunya, Francesc Mata; el secretari general de la Cecot, Oriol Alba; i el director de l’Oficina per la Transició Energètica de la Cecot, Josep Casas.

La Cecot comparteix amb el Clúster la preocupació per trobar fórmules de contribució a la sostenibilitat mediambiental i energètica a Catalunya, reduir les emissions de CO₂ i millorar la seguretat d’abastiment energètic. Les dues entitats s’han compromès executar accions de promoció i sensibilització relacionades amb l’impuls de la bioenergia i la descarbonització de les empreses, a més de col·laborar en projectes de recerca d’àmbit nacional i internacional, relacionats amb la transició energètica i l’impuls de la bioenergia.

En relació amb aquest punt, el Clúster de la Bioenergia de Catalunya, va tenir l’ocasió a principis de traslladar a l’Honorable consellera Teresa Jordà per traslladar la necessitat de posicionar la bioenergia com una energia clau per la transició energètica i per a la mitigació del canvi climàtic, així com per millorar la competitivitat empresarial i sostenibilitat del territori.

En els pròxims dos anys, les entitats tenen previst impulsar un programa d’actes, conferències, seminaris i tallers relacionats amb la transició energètica en el marc del conjunt de les energies renovables dirigits a acompanyar i assessorar les empreses.